Naplemente

2.600 Ft

Kékfrankos rozé, 2019

A rozékészítés általában az érés kezdetén leszüretelt szőlőből készülő, alacsony alkoholtartalmú, savas, “körömlakk”, “pacsuli”, “tutti-frutti” illatban pompázó, üres bort jelenti.

A burgundi stílusú rozé teljes érésű szőlőből készül, eredetileg a vörösbor készítés során, a héjon erjedésnek indított szőlő levéből vettek el rozénak mustot – és készítették el fehérbor technológiával.

Pincészetünk ez utóbbi eljárást követi, de kimondottan rozé készítést megcélozva: a korlátozott termésű (ezért koncentrált) szőlőt teljes érésben szüreteljük és fehérbor technológiával készítjük el. Ez azt eredményezi, hogy mélyebb, érettebb gyümölcsízek jelennek meg a borban, ami sokkal tovább eltartható, mint a primőr rozék.

Out of stock